Duyurular & Etkinlikler

Hızlı Erişim

» BAPSİS

» AVESİS

» WEB OF SCIENCE

» YÖK

» TÜBİTAK

» SCOPUS

ADEP STAR Bursiyer Başvurusu

Lisans öğrencilerimizin TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine dahil edilerek Ar-Ge kültürü kazanmaları, araştırma ekosistemine ilk adımı atmaları ve araştırma yapmaya teşvik edilmeleri amacıyla açılan 2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR) 2023 yılı çağrısı devam ediyor.

Programdaki Yenilikler

STAR programında TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde yürütülen veya TÜBİTAK tarafından desteklenen araştırma projelerine ek olarak Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nca Araştırma Üniversitelerine yönelik sağlanan Araştırma Üniversiteleri Destek Programı (ADEP) ile desteklenen araştırma projeleri için de bursiyer desteği verilecektir.

Buna göre ADEP projelerine STAR programı kapsamında lisans bursiyeri dahil etmek isteyen proje yürütücüleri bursiyer talep başvuruları 18 Ekim 2023 (15.00) - 27 Ekim 2023 (17.30) tarihleri arasında BİDEB Başvuru ve İzleme Sistemi (https://ebideb.tubitak.gov.tr/) üzerinden yapabilirler.

Talep yapılacak projeler için aranan şart:

  • ADEP Proje bitiş tarihi 30 Haziran 2024 ve öncesi olan projeler için bursiyer talebi yapılamaz.

STAR programında başvurular 3 aşamada alınacaktır. İlk aşamada proje yürütücüleri projelerinde görev almak üzere bursiyer talep başvurularını yapacaklardır. İkinci aşamada proje yürütücüleri tarafından yapılan taleplere göre proje listesi TÜBİTAK tarafından ilan edilecek ve bursiyer olarak görev almak isteyen lisans öğrencileri görev almak istedikleri projelere başvurularını yapacaklar ve son aşamada ise proje yürütücüleri projelerine yapılan öğrenci başvuruları değerlendirerek projelerinde görev alacak bursiyer adayını belirleyeceklerdir.

STAR Programı 2023 yılı çağrısı başvuru takvimi aşağıdaki gibidir.

 

 

Başvuru Başlangıç Tarihi

Başvuru Bitiş Tarihi

1. Aşama

Proje Yürütücüsü Talep Başvurusu

18 Ekim 2023

27 Ekim 2023

2. Aşama

Öğrenci Başvurusu

13 Kasım 2023

27 Kasım 2023

3. Aşama

Proje Yürütücüsü Değerlendirmeleri

11 Aralık 2023

20 Aralık 2023

 

Program detaylarına STAR web sayfasından ulaşabilirsiniz.

İletişim: star@tubitak.gov.tr

Saygılarımızla,

TÜBİTAK - Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı